twitter


Трећег септембра, у нашој школи, зачуо се је први звук школског звона који је најавио почетак нове школске године. Звоно је најавило не само нови почетак, већ и нове обавезе скопчане са свакодневним бригама и радостима које носи ђачко доба. Са пуно радости и елана кренули смо у нове радне победе. Сви ученици благовремно су снабдевени уџбеницима и потребним школским прибором неопходним за наставу. Директорка школе, Јасмина Тасић свечано је поздравила и пожелела добродошлицу ученику првог разреда Марку Цветковићу и предшколцу Сањи Цветковић, а осталим ученицима и запосленима школе срећан почетак и успешну предстојећу школску годину.


С обзиром на то, да нам предстоји обележавање Дечије недеље у првој седмици месеца октобра, ученици и запослени школе благовремено су кренули са припремама неопходним за обележавање Дечије недеље. Тим поводом одржане су три ликовне радионице, на којима су ученици уз помоћ својих наставника и запослених радника школе израђивали и естетски дотеривали сувенире за продају на Дечијем вашару.

У среду 12. септембра одржана је ликовна радионица на тему: „Припремање и естетско дотеривање сувенира за Дечији вашар, који ће се одржати у оквиру Дечије недеље“. Ученици, наставници и запослени школе почели су са израдом и дотеривањем сувенира. Након одржане наставе организована је и одржана ликовна радионица у школском дворишту, на којој су ученици заједно са наставницима бојили и лакирали гипсане фигурице. С обзиром на то да је у току иницијатива за формирање Ђачке задруге Основне школе са домом ученика „Добринка Богдановић“, и да се позиву одазивају не само ученици и запослени школе, већ и многи заинтересовани родитељи, мештани и грађани, можемо слободно рећи да је ова активност иницијални корак ка остварењу нашег циља, јер су се радионици прикључили и родитељи са својом млађом децом, која тек стасавају за ђачке обавезе и изазове.



Наредне седмице, у среду 19. сптембра, ученици, наставници и запослени школе наставили су са израдом и дотеривањем сувенира. Након одржане наставе организована је и одржана ликовна радионица у школском дворишту, на којој су ученици заједно са наставницима бојили и лакирали гипсане фигурице.


У истом маниру и са истим еланом наставили смо и наредне недеље. У среду 26. септембра одржана је ликовна радионица на тему: „Израда честитики за Дечији вашар“. Организована је и одржана ликовна радионица под вођством наставника ликовне културе Љубомира Николова, на којој су ученици осмишљавали изглед и метод израде оригиналних честитки за продајни Дечији вашар. Честитке су прављене од картона, разнобојних папира, колаж папира, украшаване разнобојним перлама, шљокицама, фломастерима. Неке од честитки у себи носе оригиналну поруку, која је у духу школе, детињства, среће, одрастања и обележавања Дечије недеље.


Током протеклог месеца школу су посетили и људи добре воље и великог срца. У среду 12. септембра школу је посетилила госпођа Вера Борер Павловић, родом из оближњег села Александровца, која је дуго година живела и радила у Швајцарској, са својом кћерком Саром Борер и њеном другарицом Домиником Фрик. После подне након завршене креативне радионице, гошће су обишле школу и дружиле се са децом. Гошће су деци донеле слаткише и донирале новац у износу од 5.000,00 динара, за потребе ученика.

У среду 19. септембра, ученике су посетили људи великог хуманог срца из Пирота, који су на привременом раду у Немачкој. Деци су донели више пакета одеће, обуће, играчака и школског прибора. Дружили су се са децом, која су поподне боравила у дому у времену од 16 - 17:30h. Они су чули за нашу школу и ученике који бораве у њој, те тако су желели  да помогну. Најавили су поновни долазак и дружење са децом.

У четвртак 27. септембра школу су посетили представници Канцеларије за младе Општине Бабушница: Маја Ранђеловић, Душан Ђорђевић и  Стефан Петковић. Они су школу посетили пре подне, током наставе, око 10h. Одржали су деци предавања, дружили се са децом и организовали акцију чишћења школског дворишта. Душан Ђорђевић, мастер биолог, одржао је деци предавање на тему: „Животна средина и здравље“, док је Стефан Петковић одржао предавање на тему „Утицај народне медицине на екологију“.



Након одржаних предавања, на којима су ученици упознати са најосновнијим одликама екологије, утицајима на животну средину и сазнали како треба да је чувамо, стечана сазнања одмах су имплементирали у свом непосредном окружењу. Прионули су на чишћење школског дворишта и оплемењивање простора у којем проводе највећи део дана.



0 коментара:

Постави коментар